top of page

HİZMETLERİMİZ

Bireysel terapi, danışan ile birebir şekilde yürütülen, yapılandırılmış bir psikoterapi şeklidir. Terapi süreci içerisinde psikolojik değerlendirme ve danışana ve şikayetlerine uygun psikoterapötik müdahaleler yer almaktadır. Psikoterapide en temel amaç, danışanın psikolojik iyilik halini arttırmaktır. Psikoterapiyi, danışanın kendi içsel süreçlerine doğru yaptığı bir yolculuğa benzetebiliriz. Dolayısıyla psikoterapinin bir süreç olduğunu aklımızda bulundurmak önemlidir. 

  • Yetişkinlerle çalışma alanlarımız şu şekildedir: depresyon, kaygı bozuklukları (panik bozukluk, obsesif kompülsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, sosyal fobi), kayıp ve yas süreci, kişiler arası problemler, yeme bozuklukları, öfke problemi, hamilelik süreci ve sonrası depresyon, bağımlılık sorunları, çalışma hayatı sorunları. 

Çift ya da aileler arasındaki problemlere, ilişki dinamiklerine odaklanan bir psikoterapi türüdür. Çift/aile terapisinde amaç, kişiler arası ilişki örüntülerine odaklanarak, çatışmaların giderilmesi, daha iyi bir iletişim yolunun açılması ve her bireyin ilişkiden aldığı doyumu arttırmaktır. 

 

  • Çift ve ailelerle çalışma alanlarımız şu şekildedir: aile içi ya da çiftler arası iletişim problemleri, evlilik içi sorunlar ya da evlilik öncesi danışmanlık, boşanma öncesi, süreci ve sonrası danışmanlık, cinsel problemler (vajinismus, cinsel isteksizlik, vb.). 

 

Online/çevrimiçi terapi, internet bağlantısı ile görüntülü konuşma sağlayan bir program üzerinden (Skype gibi) psikoterapi hizmetinin yürütülmesidir. Online terapi, dış etkenlere bağlı yüz yüze görüşmenin yapılamayacağı durumlar için bir olanak sağlar. Danışanın terapi merkezine gelme ile ilgili engelleri varsa (şehir dışında veya yurt dışında olma, fiziksel engel ya da kronik hastalığa sahip olma gibi) özellikle tercih edilen bir yöntemdir.

Online terapi de yüz yüze psikoterapi süreci gibi etik ilke ve sorumluluklara bağlı kalarak ilerler. Danışanın gizliliği korunur ve güvenilir bir destek sağlamak amaçlanır.

 

Bilişsel-Davranışçı Terapi (BDT), danışanla yürütülen süreçte uygulanan ve bilimsel verilere dayanan bir psikoterapi türüdür. Yapılandırılmış ve görece kısa süreli bir psikoterapi yöntemidir. Temelde; danışanın duygu, düşünce ve davranış arasındaki bağlantıyı anlamasına ve danışanın geçmişte şekillenen ve bugününü olumsuz şekilde etkileyen olumsuz/işlevsiz düşüncelerini (bilişlerini) fark edip değiştirmesine, bununla birlikte kişinin rahatsız edici duygu ve davranış değişimine odaklanır.

Bilişsel-Davranışçı Terapinin birçok psikolojik sorun (depresyon, kaygı bozuklukları, travma sonrası stres, yeme bozuklukları, cinsel problemler, ilişki problemleri vb.) üzerinde etkili ve başarılı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 

bottom of page